11143307_447633105396729_5380167617288612037_o

Teljesítmény tuning

Teljesítmény alkatrészek:
Az autóknak és számunkra eddig még soha nem látott mennyiségű teljesítmény alkatrészek választhatósága és beépítése áll rendelkezésünkre. Természetesen az ismert hármast fejleszthetjük: a gyorsulást, a végsebességet és az irányítást. Minden fejlesztést játékpénzért lehet majd megvásárolni.

– Légszűrő
A légszűrők feladata, hogy megvédje a motort a beáramló portól és mindenféle más szennyeződéstől. A gyári szűrők általában jobban korlátozzák a légáramlatot, mint az utángyártottak. Egy fejlettebb légtisztító és szűrő hatásosabban működik és segíti növelni a lóerőt.


– Kanyar-stabilizátorok/Merevítők
A stabilizátorok a felfüggesztés rendszer részét képezik, és arra szolgálnak, hogy csökkentsék a karosszéria dőlését, amíg az autó éppen fordul. A stabilizátor összeköti a bal és jobb kerekeket, hogy együttesen növelje a futómű beállított hengermerevségét, és így minden egyes kereket egy hasonló magasságban tartja. A fejlesztésekkel csökkenthető a karosszéria, valamint a kerekek dülöngélése a gyors és/vagy szűk kanyarokban.


– Fékek
Az autó lelassítása a féktárcsák, a tömítések és a nyergek állásán múlik. Számos utángyártott, különböző típusú tárcsák, nyergek és tömítések fejlesztései ajánlottak a hatékonyabb féktávra, valamint a fékpofák csökkentett koptatására.


– Vezérműtengely
A levegő beszívására ill. az égéstermékek kibocsátására szelepeket használnak. A szelepeket mozgató vezérmű egy vagy több vezérműtengelyből áll. A belső égésű motorokban a vezérműtengely elhelyezkedésétől függően a következő elrendezéseket választhatjuk:
OHV (Overhead Valve/Alulvezérelt, felülszelepelt): azaz hengerfej feletti szelep, motorblokkon belüli egy vezérműtengelyes motor, néha tolórúdnak is nevezik.
SOHC (Single Overhead Cam/Felülvezérelt, felülszelepelt): azaz hengerfej feletti vezérműtengely, aminél a vezérműtengely a hengerfejben helyezkedik el, így a motor nyomatékának nem kell egy tolórúd többletsúlyát is legyőznie. A legtöbb SOHC blokk hengerenként kétszelepes.
DOHC (Double Overhead Cam/Dupla felülvezérelt, felülszelepelt): azaz dupla hengerfej feletti szelep. Kialakítása 4 szelepes hengerfejekkel, kettős vezérműtengellyel. Egy sor a beszívó szelepeknek és egy másik a kipufogók számára.
Az utángyártott vezérműtengelyek megváltoztathatják a szelepek időzítést, időtartamát, emelkedését és helyzetét, a nagyobb teljesítmény elérése érdekében.


– Kuplung 
A tengelykapcsoló azaz elem, amely az meghajtott erőt átviszi a motorról a váltóra. Két tengely: lendkerék, forgáskerék, szíjtárcsa ideiglenes vagy tarts összekapcsolására szolgáló gépelem. Lényegében a váltó és a kuplung együttes használata teszi lehetővé a sebességváltásokat. Az utángyártott növelt erejű motor forgatónyomatékát a kuplung tárcsa képes átalakítani, fejlettebb lendkerék teljesítményt kapunk, és csökkenti a váltások közötti elvárt időt.


– Hűtőrendszer
Különböző összetételű rendszerek tartalmaznak egy folyékony hűtőközeggel rendelkező hűtőradiátort a motor lehűtésére, és egy feltöltöttet, ami a turbófeltöltős vagy a kompresszoros autóknál csökkenti a sűrített levegő hőmérsékletét. A beérkező légáramlatot a hűtő összesűríti, több jelen lévő oxigén molekulát juttat a motor terébe és/vagy a kompresszorba és így növeli a LE-t vagy a motor hatékony működését.


– Hengerfej
A motorblokk felső részében egy hengerfej helyezkedik el, amely az égéstér tetején összepréseli az üzemanyag és a levegő keverékét. Együtt működik a vezérműtengellyel, a szelepekkel, a gyújtógyertyákkal és az üzemanyag-befecskendezőkkel. Az utángyártott hengerfejek javíthatják a szelepkapuk megjelenését, helyzetét és méretét a jobb benzin-levegő keverék és égéstermék áramlásához.


– Differenciálmű
Feladata a hajtott oldalak felé a nyomaték átvitele, fordulatszám különbség lehetővé tétele mellett.
Nyitott: a motor által leadott nyomaték egyformán oszlik meg minden egyes kerékre, és így minden egyes meghajtott kereket különböző sebességgel forgatja meg. Ezt a típust általánosan a legtöbb autóknál használják, mivel ez lehetővé teszi a hajtott kerekek eltérő mértékű forgását, de ez azt is jelenti, hogy az erőt azokra a kerekekre küldi, amelyeknek a tapadása nem kielégítő.
Zárt: a motor által leadott nyomaték aránytalanul oszlik el minden egyes kerék között és így minden egyes kereket ugyanolyan mértékben hajtja meg. Gyakran használják az off-road típusú és a gyorsulási versenyeken, ahol a tapadással rendelkező kerekekre küldik az erőt, azonban ezzel együtt csökken az autó fordulékonysága.
Önzáró: a motor által leadott nyomaték aránytalanul oszlik el minden egyes kerék között és így minden egyes kereket különböző sebességgel hajtja meg. Az önzáró differenciálmű különböző kuplungtömítésekkel rendelkezik, így azok egyéni féltengelyek felengedését teszi lehetővé.


– Motorvezérlő egység/ECU
A röviden ECU-nak is nevezett motorvezérlő rendszer központi eleme. Feladata a motorvezérlő rendszer érzékelő elemei által szolgáltatott információk feldolgozása, és a minden időpillanatban megfelelő beavatkozó jelek létrehozása. Figyeli az üzemanyag-levegő arányát, a gyújtás időzítését, a változó szelepvezérlést, az üzemanyag-befecskendezést és a szabálytalan működéseket. Az utángyártott ECU rendszerek újra programozhatóak, letilthatnak vagy javíthatnak bizonyos funkciókat.


– Motorblokk
A motorblokk (azaz a hengerfejblokk) a motor szerkezetének szíve. Különbözően összeszerelt motor komponenseket adhatnak hozzá a blokkhoz, átalakítva így az motor egészét. A fejlesztett blokk javíthatja a különböző komponensű változatok teljesítményét.


– Elektromos rendszer
Az autóba szerelt elektromos rendszer egy akkumulátor erejéből tartható fenn, amelyet egy váltóáramú generátor tölt fel. Egy fejlettebb elektromos rendszer javíthatja a motor és az ECU közötti kapcsolatokat, mint ahogyan más elektromos rendszerek a blokkolásgátló fékrendszert, a kipörgésgátlót, a menetstabilizálót és a gyújtást.


– Kipufogó-leömlő
Az elvezető csövek sorozata, amely az egyes égésterek kipufogó szelepeit egy „Collector”-nak nevezett nagy csőben gyűjti össze, és az áramlása továbbítja a kipufogógázt az autó kipufogó rendszerébe. Az utángyártott kipufogó-csatorna nagyobb mértékű áramlást biztosít, és nagy mennyiségű kipufogógázt képes légteleníteni az égéstérből.


– Kipufogórendszer
A rendszer egy kivezető csövekből álló sorozat, amelynek feladata, hogy légtelenítse az égéstérből a kipufogógázt és kivezesse a járműből. A rendszer a kipufogógázt a kipufogó-csatornán át, egy turbófeltöltőn, egy katalizátoron és majd egy hangtompítón keresztül áramoltatja.


– Kompresszor/Turbó
A feltöltő rendszer szállítja be a sűrített levegőt a motor terébe 2 különböző módon: ez lehet turbófeltöltővel vagy kompresszorral. Egy turbófeltöltő esetén, a motor olyan turbinával van felszerelve, amely energiát (a kipufogógázét) von ki a belsőégésű motorból, és ezt az energiát használja arra, hogy a motor levegőbevitelét sűrített levegővel fokozza, és ezzel a motor teljesítményét megnövelje. Lényege: kis szállított mennyiség, nagy nyomás = nagy nyomaték és teljesítmény emelt fordulaton! Kompresszornál, a hajtása kényszerrel történik, egy bordásszíjjal hajtják a főtengelyről. Alacsony fordulaton irdatlan nyomatékot hoz, majd ahogy növekedik a fordulatszám, fokozatosan eltűnik a hatása, mert a szállítási mennyisége nem növekedik annyival, mint amennyit a motor igényel magas fordulaton. Lényege: nagy szállított mennyiség, kis nyomás = nagy nyomaték alacsony fordulaton!


– Üzemanyag befecskendező rendszer
Az üzemanyag befecskendező rendszer látja el a motort üzemanyaggal, hogy azt elégesse. Egy fejlesztett üzemanyag rendszer lehetővé teszi, hogy nagyobb mennyiségű üzemanyagot keverjen össze bármilyen mértékű levegővel és ezzel javítva a benzin-levegő keverék arányát. Az égéshez szükséges levegő kevesebb üzemanyaggal egy „finomított” arányú és egyben károsító adalék egy motor számára, miközben az éghető levegő nagyobb mennyiségű üzemanyag esetén „gazdagabb” arányt és persze jóval nagyobb teljesítményt biztosít.


– Kézifék
A kéziféket az autó biztonságos rögzítését szolgálja azzal, hogy a kerekek mozgását korlátozza. Általánosságban erre használják, de adódhat úgy is, hogy a kocsi fix irányú kipörgetésére alkalmazzuk, így az autó hátulja ”kicsúszik”. A módosított kézifék esetében egy erősebb vagy gyengébb változat választható.


– Gyújtás
Egy motor gyújtási rendszere berobbantja az üzemanyag-levegő keveréket a motor égésterében. Fejlesztett rendszernél gyakran előfordulhat az optimális hőmérsékleten történő gyújtás.


– Szívócsonk
A motor minden egyes hengeréhez egy szívócsatorna vezeti/szállítja el az üzemanyag-levegő keveréket. A közvetlen befecskendezésű motornál egy szívócsatornát szereltek be, ami csak a levegőt szállítja. Fontos, hogy a keverék eloszlása egyenletesen növelje a motor hatékonyságát és villamosenergia-termelését.


– Nitró rendszer*
Egy nitro-oxid befecskendező rendszer egy olyan utángyártott rendszer, amelyet arra használnak, hogy növelje a motor teljesítményét rövid időn belül, dinitrogén-oxid (N2O) adagolásával. A nitró adalékot az üzemanyag-levegő keverékébe töltik a motor égésterén belül. A nitró befecskendezése a motoron belül folyékony állapotban történik, és eredményül a motor ugyanazon paraméterei mellett sokkal több üzemanyagot képes elégetni. Azáltal, hogy több üzemanyagot égetünk el, nagyobb hengernyomás jön létre, innen származik a többlet erő nagy része.
Száraz: a nitró a motor légbeömlőjébe töltődik. A gyári rendszert meg kell változtatni ahhoz, hogy több üzemanyag kerüljön be a hengerfejekhez.
Nedves egy portos: a nitró és az üzemanyag összekeveredik, mielőtt bekerülne a motor légbeömlőjébe.
Nedves közvetlen portos: a nitró és az üzemanyag összekeveredik, mielőtt bekerülne minden egyes hengerfej kapujához.


– Felfüggesztés/Rugók
Egy autó felfüggesztés rendszere sokféle összetételű lehet, amibe tartoznak a lengőkarok, a lengéscsillapítók és a keret. Az utángyártott alkatrészek jobb rugóállandót vagy javított mozgás arányt biztosít.


– Abroncsok/Gumik
A gumiabroncsok lehetővé teszik a motor által leadott nyomatékából származó meghajtott vonóerő közvetítését. Javított változata nagyobb mértékű vonóerőt képes közvetíteni és jobb tapadást biztosít az útfelületen.

Minden vélemény számít!