11700788_456802867813086_4574757874590503076_o

Játékmódok

Online
A játék egyik követelménye, hogy biztos internet kapcsolatunk legyen. Azonban a játék tartalmazza  a többjátékos mód mellett az egyjátékos módot is, ahol a világban csak AI van, de így is szükség van az online kapcsolódásra. Az AllDrive System lehetőséget nyújt egy játékos barátai számára, hogy egymással kapcsolatba léphessenek, kiegészíthetik karrierjét. Lehetőség lesz egymással is játszani, egymást segíteni versenyek során, olyan hasonló módon, mint ahogy korábban az NFS Rivals-ben volt alkalom. Az AllDrive rendszer alatt 8 játékos számára enged teret 1-1 szekción belül, hogy egymással versenyezhessenek.

Crew Play
A Crew Play egy Multiplayer party funkció a Need for Speedben, amely lehetőséget nyújt arra, hogy 8 játékos egy multiplayer sessionben játszhasson, és versenyezhessen egymással. A Crew Playt a Need for Speed Network menüben érhetjük el.

Ha csatlakoztunk egy Crewhoz, akkor annak tagjait a minitérkép egy kék háromszöggel jelöli, a teljes térképen pedig az Avatarjuk látható kék keretben.

A Crew tagjainak lehetősége van egymást versenyre hívni, ha egy
verseny kezdőpontjához hajtva az “Invite Crew” lehetőséget választják. Minden meghívott tagot láthatunk a képernyő tetején. Akiknél egy piros pont szerepel, azok pillanatnyilag nem képesek csatlakozni a versenyhez, akiknél narancs spirál, azok még nem jeleztek vissza, akiknél pedig kék pont, azok elfogadták a meghívást.

My Crew
A My Crew menüben láthatjuk az aktuális multiplayer session játékosait, mindegyiküket a saját slotjában. Minden üres slotot (helyet) egy “Free slot” felirat jelöl.

Egy játékos slotja megmutatja a játékos avatarját, szintjét, online státuszát, a profilja nevét, a pillanatnyi szituációját és hogy épp milyen autót vezet. Továbbá azt is láthatjuk, hogy az AllDrive szabad kóborlásban van, vagy már tagja egy crewnak.

Ha egy játékos slotjára navigálunk, és az opciókat választjuk, akkor megjelennek az interakciós lehetőségek. Csatlakozhatunk hozzá, ha nem épp a garázsban tartózkodik, vagy versenyen van, megtekinthetjük a Snapshot galériáját, a statisztikáját, barát felkérést küldhetünk neki, megnézhetjük a profilját és jelenthetjük is. Továbbá meghívhatjuk, hogy csatlakozzon a mi Crewnkhoz.

Players Online
A Players Online oldalon láthatjuk az összes jelenlegi és ajánlott játékost, akiket meghívhatunk hogy csatlakozzon hozzánk, vagy mi is csatlakozhatunk abba a multiplayer sessionba, amiben ők tartózkodnak.

Available Crews
Az Available Crews oldal azokat a Crewkat jeleníti meg, amelyek üres slottal rendelkeznek, így csatlakozhatunk hozzájuk. Innen csatlakozni egy Crewhoz csak akkor tudunk, ha az ő multiplayer sessionjükben van szabad hely.

Pillanatkép
Lehetőség van számunkra, hogy fotókat készíthessünk a “Snapshot Pro felület” segítségével, és ezeket feltölthessük rögtön a NFS Network-re. A feltöltött képeket “lájkolni” is lehet, így minden egyes like a játékost “jutalmazza”, ami a karrierfejlődésébe beszámít.

Versenyek
Versenymódok sorozatain futhatunk végig, amelyek különböző kategóriákat képviselnek.

Circuit
Kerülj az első helyre az verseny utolsó körére és érj célba.
Drag
Gumiégetéssel érd el a lehető legnagyobb tapadást, válts tökéletesen, és nyerj.
Drift Contest
Egy körpályán adott idő alatt érd el a lehető legtöbb pontot. Nincs szorzó.
Drift Train
Szerezz minél több pontot úgy hogy a többi játékossal együtt haladsz.
Drift Trial
Érd el a megadott drift pontszámot, mielőtt célba érnél.
Gymkhana
Egyszemélyes Sprint-Drift hibrid, adott idő alatt célba kell érned, és elérned egy megadott pontszámot a győzelemhez.
Sprint
Nyerd meg a versenyt A-ból B-be.
Time Attack
Érd el a lehető legjobb időt egy körpályán, mielőtt lejár a rendelkezésre álló idő.
Time Trial
Megadott idő alatt érj be elsőként.
Touge
Drift hajsza, annál nagyobb a szorzó, minél magasabb pozícióban vagy; a legtöbb pont nyer.

Instant kihívások
Ha az utcán meglátsz egy versenyzőt, azonnal kihívhatod egy gyors versenyre.

Sprint
Verseny egy maghatározott pontig.
Drift
Egyszerű pontverseny egy meghatározott pontig.
Outrun
Ugyanaz mint a Sprint, de itt abban az esetben is eldől a győzelem ha az egyik versenyző adott távolságra lehagyja a másikat.

Üldözések
A hatóság minden játékos nagy ellenfeleként fog jelen lenni az egész játéktérségben, azaz a Ventura-Bayen.  Egy hajsza akkor ér véget, ha a játékost képtelenek elkapni vagy ügyesen elkerülte a járőregységeket. Persze… dönthetünk úgy, hogy lehúzódunk, az ártatlanságra törekedve, és némi bírság megfizetése ellenében elkerülhetünk egy hosszas üldözést. Ezen epizódban nem lesz játszható a járőr frakció. Arra lesznek rendeltetve, hogy a játékosok és autóik közt feszültséget keltsenek, egyfajta terrorizáló jelenségként.

Körözési szintek
A rendőrség a körözési szinthez mérten veti be erőit a játékos ellen, és minden körözési szint lépéssel nő a fizetendő bírság mértéke is. Amint a bírság értéke átlépi az 500-at, a VBPD megkezdi az üldözésed. Előtte van lehetőséged félre húzódni és kifizetni azt a csekély összeget, elkerülve ezzel az üldözést.

FlameHeatLevelIcon Bírság Rendőri ellenállás
1 500 Minimális ellenállás
2 1,500 Nagyon alacsony ellenállás
3 5,000 Alacsony ellenállás ritka útzárakkal
4 11,000 Normál ellenállás közepes mennyiségű útzárral
5 17,000 Magas szintű ellenállás gyakori útzárakkal és szöges útzárakkal

Cooldown
Amint a VBPD egységei elvesztik a vizuális kontaktot, vagyis eltűnsz a szemük elől, akkor elindul a cooldown és ez alatt az idő alatt megszökhetsz. Hogy teljesen véget érjen az üldözés el kell érned, hogy a cooldown ideje alatt ne találjanak rád ismét. A cooldown hossza a körözési szinttel együtt növekszik.

Letartóztatás
Ha a VBPD letartóztat, akkor onnantól kezdve nincs már esélyed arra, hogy elkerüld a kiszabott bírság megfizetését, viszont ezt követően mindig elengednek a helyszínen.

Minden vélemény számít!